Att planera för att skaffa barn är en av livets mest spännande och viktiga steg. Vägen till att bli förälder kan vara underbar för många, men svår och känslomässigt jobbig för vissa. Med vår långa erfarenhet och gedigna kunskap inom fertilitetsområdet, står vi på Nordic IVF redo att stötta dig genom varje steg på din väg mot föräldraskap. 

Förberedelser och hälsan 

Att planera för barn börjar långt innan befruktningen. God hälsa hos både dig och din partner är grundläggande. En balanserad kost, regelbunden motion och att undvika skadliga vanor, som rökning och överdriven alkoholkonsumtion, är viktigt. Hos Nordic IVF kan våra specialister ge individuella råd, anpassade efter dina behov. 

Förstå din fertilitet 

Varje persons fertilitet är unik. Ålder, livsstil och medicinsk historia spelar stor roll. Vissa har lätt för att bli gravida medan andra har svårare. Var sjätte par har faktiskt problem med att bli gravida och de som har försökt, men inte lyckats bli gravida efter 1 år, bör söka hjälp genom att boka en fertilitetsutredning.  

Det är viktigt att man inte väntar för länge med att söka hjälp eftersom fertiliteten sjunker ju äldre man blir, framförallt efter 35 års ålder. På Nordic IVF kan vi genom avancerade tester och analyser ge en tydlig bild av din fertila hälsa. Denna kunskap är ovärderlig när du planerar att skaffa barn. 

Håll koll på din menstruationscykel och ägglossning 

Att ha koll på sin menstruationscykel och ägglossning är avgörande för att förstå sin fertilitet. Genom att följa cykelns mönster, kan man identifiera de mest fertila dagarna, vilket ökar chanserna för befruktning. Det finns flera metoder och verktyg, såsom kalendrar och ägglossningstest, för att hjälpa dig kartlägga din cykel och planera på bästa sätt. 

Utforska behandlingsalternativ 

För vissa par är vägen till föräldraskap som sagt inte alltid rak. Vi på Nordic IVF erbjuder en rad behandlingsalternativ, bland annat IVF och insemination. Hos oss kan du även frysa ägg om du planerar att skaffa barn i framtiden, men av olika anledningar behöver eller vill skjuta upp en graviditet till senare i livet. Man kan se äggfrysmetoden som en extra möjlighet, inte istället för. 

Med över 2 000 behandlingar per år och ett team av 20 specialister är vi ledande inom reproduktionsmedicin och kan hitta en lösning som passar just er. 

Samkönade par och ensamstående som planerar att skaffa barn 

Samkönade par och ensamstående som önskar att bilda familj kan också boka tid hos oss för utredning inför behandling med donerade spermier. Vi välkomnar alla familjer och erbjuder skräddarsydda lösningar för att möjliggöra er längtan till barn och familj. Vårt engagerade team ger stöd genom hela processen, från första konsultation till graviditet.  

Tänk på det långsiktiga 

Att skaffa barn är ett livslångt åtagande. Förberedelse inför föräldraskapet är viktigt och vi rekommenderar att man tänker igenom sina framtidsplaner, såsom karriär och bostadssituation, när man planerar att skaffa barn. Att skapa en trygg och kärleksfull miljö är essentiellt för ert framtida barns välmående och utveckling.  

Tveka inte att kontakta någon av våra kliniker om ni planerar att skaffa barn men av olika anledningar inte lyckats bli gravida. Vi finns här för att hjälpa er.