Hem » Fakta & råd » Donera ägg ersättning
Senast uppdaterad: 3 nov, 2022

Donera ägg ersättning

Du som vill donera ägg får ett arvode för detta. Donationen ska ske på altruistisk grund, det vill säga att du som donerar gör det för att verkligen hjälpa någon annan utan tanke på att du själv ska tjäna ekonomiskt på det.

Du som vill donera ägg får ett arvode för detta. Donationen ska ske på altruistisk grund, det vill säga att du som donerar gör det för att verkligen hjälpa någon annan utan tanke på att du själv ska tjäna ekonomiskt på det. Samtidigt råder det brist på äggdonatorer så vissa äggbanker utlovar större kompensation än andra. Ersättningen för varje donation kan skifta mellan 8000 kronor till 12000 kronor i Sverige och då inräknas ersättning för restid samt eventuell förlorad arbetsinkomst. Du hittar aktuell ersättning för donation av ägg hos våra kliniker här.

Biverkningar eller risker med äggdonation

För dig som vill bli donator krävs att du, förutom att du är fullt frisk, genomgår en hormonbehandling så att flera ägg kan mogna och plockas ut under ett och samma tillfälle. Läkaren plockar ut äggen med hjälp av en ultraljudsstav och en nål som punkterar äggblåsorna. Under ägguttaget får du smärtstillande läkemedel. Själva ägguttaget tar 15 – 20 minuter och du får stanna kvar och vila efteråt på kliniken.

Allvarliga biverkningar av behandlingen är mycket ovanligt. Hormonbehandlingen kan i vissa fall ge biverkningar i form av illamående, huvudvärk eller svullen mage. Du kan också drabbas av humörsvängningar. Din läkare följer din behandling hela vägen och om det bildas alltför många äggblåsor under hormonstimuleringen anpassas behandlingen för att minska riskerna. Det är viktigt att kontakta sin klinik om man känner av biverkningar för att vi ska kunna hjälpa dig.  


Om du känner dig redo för äggdonation

I ersättningen för äggdonation behöver du räkna in tiden som du kommer att lägga på behandling och eventuella resor. Du får information om alla delarna som ingår i processen när du kontaktar oss. Du når oss på 010-288 90 00.

Om du är intresserad av att donera ägg kan du fylla i en ansökan, den finns online här på vår webbplats, varmt välkommen!

Skribent & granskare

Sara Emady
press@eugin.se
Sara Emady är utbildad arbetsvetare och har arbetat brett inom HR både strategiskt och operativt i olika branscher samt i rollen som konsultchef. Hon kommer senast från HR på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och sedan 2020 arbetar hon som HR Manager för Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Känner mig trygg med behandlingen och att den är noggrant planerad efter våra behov.” 

Stockholm IVF

”Personalen har varit helt fantastisk rakt igenom. Lugna, trygga, professionella. Världsklass!”

Nordic IVF Göteborg

”Personalen är fantastisk och det är verkligen rätt människor på rätt plats.”

Nordic IVF Malmö

”Kontinuitet och trygghet när det är samma läkare vid varje besök.”

Nordic IVF Stockholm

”En känsla av att det viktigaste är att vi lyckas med behandlingen och att läkarna tar det på allvar.”

Stockholm IVF

”Personalen tog sig tid och lyssnade, jag kände att de ville vårt bästa”

Nordic IVF Göteborg

”Trevlig personal, omtänksamma, fräscha lokaler, mysig atmosfär, tryggt, välkomnande”

Nordic IVF Stockholm

”Alla är alltid glada när man kommer och ser mig!”

Nordic IVF Malmö

Solna Strand

Korta gatan 9
171 54 Solna
08-88 77 00

Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 93
120 63 Stockholm
08-420 036 09

Göteborg

Odinsgatan 10
411 03 Göteborg
031-333 09 70

Malmö

Geijersgatan 2B
216 18 Limhamn
040-15 00 60