Fakta & Råd Nordic IVF
Hem » Fakta & råd » Symtom på ägglossning
Senast uppdaterad: 4 jun, 2022

Symtom på ägglossning

Det bästa sättet att få reda på när du har ägglossning är att kontrollera med så kallade ägglossningsstickor eller ägglossningstest. Dessa kan man köpa på apotek.

Om du har en 28-dagarscykel så rekommenderas att du använder en ägglossningsticka dagligen från cykeldag 10 (cykeldag 1 = dagen då mensen startar). Om du har 28-dagarscykel får du vanligtvis ägglossning kring cykeldag 12-16. Eftersom ägget endast kan bli befruktat i samband med ägglossning rekommenderas att man använder ägglossningstickor för att inte missa chansen till befruktning. Det är viktigt att läsa noga på förpackningen och följa instruktionerna.

Tiden före ägglossning är du som mest fertil och det kan då vara lämpligt att försöka ha samlag varannan dag så att levande spermier finns i livmodern och äggledaren när ägglossningen sker.

Om du inte får något omslag på dina ägglossningstest eller om du har oregelbundna eller glesa menstruationscykler är det bra att träffa en gynekolog för att få hjälp.

Andra symptom på ägglossning

De allra flesta kvinnor känner inte av då de har ägglossning men vissa kan känna lite smärta nertill i buken och även få en mindre blödning, vilket är helt ofarligt.

Skribent & granskare

Terése Arvidsson
press@eugin.se
Terése Arvidsson har arbetat inom koncernen sedan 2007 och sen november 2021 arbetar hon inom Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF. Hon har tidigare arbetat inom Nordic IVF och har en bakgrund som embryolog på Nordic IVF i Göteborg. Terése arbetar i nära samarbete med HR i projekt inom marknadsföring, kommunikation och övriga uppdrag kopplat till koncernen.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Ett helt fantastiskt ställe, har blivit så bra bemött sen första dagen!”

”Kändes som en andra familj när vi var hos er.”

”Engagerad, professionell och trevlig personal som fick oss att känna oss väldigt trygga och omhändertagna.”
”Man känner sig alltid välkommen och de känner igen en. Det gör också att man känner sig trygg.”
”Helt fantastisk personal och duktiga läkare.”
”Har under hela behandlingen känt mig väl omhändertagen.”
”Fantastiskt bemötande av personal, proffsigt, hjärtligt och omhändertagande.”