Hem » Fakta & råd » Frysa in ägg pris
Senast uppdaterad: 3 maj, 2023

Frysa in ägg pris

Att frysa in ägg blir ett allt vanligare alternativ för de kvinnor som vill bevara möjligheten att bli gravida för framtiden. På våra kliniker kan du frysa in dina ägg och vi börjar alltid med att göra en grundlig medicinsk utredning. Det är för att bedöma dina möjligheter att genomgå den här typen av behandling.

Så här fungerar frysning av ägg

Processen för äggfrys fungerar i princip likadant som när du genomgår en IVF-behandling. Skillnaden är att äggen fryses ner för att kunna användas senare, istället för att befruktas direkt och återföras till livmodern. Vi fryser in obefruktade äggceller genom en teknik som kallas vitrifikation. Den här tekniken gör att kvaliteten på äggen kan bibehållas i flera år.

Under den inledande utredningen gör vi bland annat en gynekologisk ultraljudsundersökning och mäter dina äggreserver. När själva behandlingen påbörjas får du läkemedel med hormoner som gör att fler ägg mognar samtidigt. Det här gör att vi får ett lämpligt antal ägg att frysa ner.

Innan vi plockar ut äggen får du först en injektion som innehåller ett hormon som får äggen att mogna och bli redo för ägguttag.

IVF med egna frysta ägg

När du är redo för graviditet kan de tinade äggen befruktas genom IVF. Vid återförandet av ett embryo till livmodern går det till ungefär som när du gör en vanlig gynekologundersökning. IVF-behandlingen tar bara omkring tio minuter och är smärtfri.

Efter återföringen får du sedan progesteron under några veckors tid. Det är för att stödja livmoderns förutsättningar att ta emot embryot.

Chansen att bli gravid med frysta ägg är lika stor som vid traditionell IVF, där vi befruktar ägg som tagits ut från äggstockarna samma dag. Det är dock viktigt att vara medveten om att äggfrys inte kan garantera en graviditet, då förutsättningarna för en sådan kan förändras över tid.

Pris för att frysa in ägg

Nordic IVF består av flera kliniker som ligger i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att frysa in ägg kan variera något mellan de olika mottagningarna. Du hittar våra kliniker via huvudmenyn och där kan du också se exakta priser.

Den inledande läkarkonsultationen och fertilitetsbedömningen inför äggfrys kostar mellan 2 000 och 5 000 kronor på våra kliniker. Priset för en äggfrysbehandling ligger mellan 30 0000 och 36 0000 kronor. IVF-behandling med egna frysta ägg kostar från cirka 26 000 kronor och upp till 31 000 kronor.

Utöver priset för den inledande undersökningen och själva behandlingen tillkommer kostnader bland annat för läkemedel och frysförvaring av obefruktade ägg.

Paketbehandling

Flera av våra kliniker har paketlösningar där det ingår tre äggfrysbehandlingar. Paketpriserna ger dig ett lägre pris per behandling. Priset för dessa ligger på omkring 80 0000 kronor.

Delbetalning

Vi förstår att det ibland kan vara svårt att betala hela summan för en äggfrysbehandling på en gång. Därför har du möjlighet att via Human Finans delbetala både din behandling och efterföljande IVF med frysta ägg. På vår hemsida kan du enkelt ansöka om delbetalning för din behandling hos oss.

Skribent & granskare

Terése Arvidsson
press@eugin.se
Terése Arvidsson har arbetat inom koncernen sedan 2007 och sen november 2021 arbetar hon inom Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF. Hon har tidigare arbetat inom Nordic IVF och har en bakgrund som embryolog på Nordic IVF i Göteborg. Terése arbetar i nära samarbete med HR i projekt inom marknadsföring, kommunikation och övriga uppdrag kopplat till koncernen.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Ett helt fantastiskt ställe, har blivit så bra bemött sen första dagen!”

”Kändes som en andra familj när vi var hos er.”

”Engagerad, professionell och trevlig personal som fick oss att känna oss väldigt trygga och omhändertagna.”
”Man känner sig alltid välkommen och de känner igen en. Det gör också att man känner sig trygg.”
”Helt fantastisk personal och duktiga läkare.”
”Har under hela behandlingen känt mig väl omhändertagen.”
”Fantastiskt bemötande av personal, proffsigt, hjärtligt och omhändertagande.”