Hem » Fakta & råd » Frysa in ägg pris
Senast uppdaterad: 3 maj, 2023

Frysa in ägg pris

Att frysa in ägg blir ett allt vanligare alternativ för de kvinnor som vill bevara möjligheten att bli gravida för framtiden. På våra kliniker kan du frysa in dina ägg och vi börjar alltid med att göra en grundlig medicinsk utredning. Det är för att bedöma dina möjligheter att genomgå den här typen av behandling.

Så här fungerar frysning av ägg

Processen för äggfrys fungerar i princip likadant som när du genomgår en IVF-behandling. Skillnaden är att äggen fryses ner för att kunna användas senare, istället för att befruktas direkt och återföras till livmodern. Vi fryser in obefruktade äggceller genom en teknik som kallas vitrifikation. Den här tekniken gör att kvaliteten på äggen kan bibehållas i flera år.

Under den inledande utredningen gör vi bland annat en gynekologisk ultraljudsundersökning och mäter dina äggreserver. När själva behandlingen påbörjas får du läkemedel med hormoner som gör att fler ägg mognar samtidigt. Det här gör att vi får ett lämpligt antal ägg att frysa ner.

Innan vi plockar ut äggen får du först en injektion som innehåller ett hormon som får äggen att mogna och bli redo för ägguttag.

IVF med egna frysta ägg

När du är redo för graviditet kan de tinade äggen befruktas genom IVF. Vid återförandet av ett embryo till livmodern går det till ungefär som när du gör en vanlig gynekologundersökning. IVF-behandlingen tar bara omkring tio minuter och är smärtfri.

Efter återföringen får du sedan progesteron under några veckors tid. Det är för att stödja livmoderns förutsättningar att ta emot embryot.

Chansen att bli gravid med frysta ägg är lika stor som vid traditionell IVF, där vi befruktar ägg som tagits ut från äggstockarna samma dag. Det är dock viktigt att vara medveten om att äggfrys inte kan garantera en graviditet, då förutsättningarna för en sådan kan förändras över tid.

Pris för att frysa in ägg

Nordic IVF består av flera kliniker som ligger i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att frysa in ägg kan variera något mellan de olika mottagningarna. Du hittar våra kliniker via huvudmenyn och där kan du också se exakta priser.

Den inledande läkarkonsultationen och fertilitetsbedömningen inför äggfrys kostar mellan 2 000 och 5 000 kronor på våra kliniker. Priset för en äggfrysbehandling ligger mellan 30 000 och 36 000 kronor. IVF-behandling med egna frysta ägg kostar från cirka 26 000 kronor och upp till 31 000 kronor.

Utöver priset för den inledande undersökningen och själva behandlingen tillkommer kostnader bland annat för läkemedel och frysförvaring av obefruktade ägg.

Paketbehandling

Flera av våra kliniker har paketlösningar där det ingår tre äggfrysbehandlingar. Paketpriserna ger dig ett lägre pris per behandling. Priset för dessa ligger på omkring 80 000 kronor.

Delbetalning

Vi förstår att det ibland kan vara svårt att betala hela summan för en äggfrysbehandling på en gång. Därför har du möjlighet att via Human Finans delbetala både din behandling och efterföljande IVF med frysta ägg. På vår hemsida kan du enkelt ansöka om delbetalning för din behandling hos oss.

Skribent & granskare

Sara Emady
press@eugin.se
Sara Emady är utbildad arbetsvetare och har arbetat brett inom HR både strategiskt och operativt i olika branscher samt i rollen som konsultchef. Hon kommer senast från HR på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och sedan 2020 arbetar hon som HR Manager för Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Känner mig trygg med behandlingen och att den är noggrant planerad efter våra behov.” 

Stockholm IVF

”Personalen har varit helt fantastisk rakt igenom. Lugna, trygga, professionella. Världsklass!”

Nordic IVF Göteborg

”Personalen är fantastisk och det är verkligen rätt människor på rätt plats.”

Nordic IVF Malmö

”Kontinuitet och trygghet när det är samma läkare vid varje besök.”

Nordic IVF Stockholm

”En känsla av att det viktigaste är att vi lyckas med behandlingen och att läkarna tar det på allvar.”

Stockholm IVF

”Personalen tog sig tid och lyssnade, jag kände att de ville vårt bästa”

Nordic IVF Göteborg

”Trevlig personal, omtänksamma, fräscha lokaler, mysig atmosfär, tryggt, välkomnande”

Nordic IVF Stockholm

”Alla är alltid glada när man kommer och ser mig!”

Nordic IVF Malmö

Solna Strand

Korta gatan 9
171 54 Solna
08-88 77 00

Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 93
120 63 Stockholm
08-420 036 09

Göteborg

Odinsgatan 10
411 03 Göteborg
031-333 09 70

Malmö

Geijersgatan 2B
216 18 Limhamn
040-15 00 60