Fakta & Råd Nordic IVF
Hem » Fakta & råd » Fertilitetskliniker i Stockholm
Senast uppdaterad: 23 jun, 2022

Fertilitetskliniker i Stockholm

I Stockholm finns flera IVF-kliniker att välja på, både privata och offentliga. Det finns även många privata kliniker som har avtal med Region Stockholm och utför offentligt finansierade behandlingar, som till exempel våra två kliniker i Stockholm - Solna och Hammarby.

Som patient har du rätt att söka dig till vilken klinik som helst och i många fall gäller regionens taxa även på de privata klinikerna då de har avtal med Region Stockholm. Detta får du information om när du bokar din tid för utredning eller behandling.

Många olika kliniker

I Stockholm hittar du flera mottagningar som är specialiserade på assisterad befruktning och erbjuder olika typer av behandlingar till olikkönade par, samkönade kvinnliga par och ensamstående kvinnor.

För offentligt finansierad behandling behöver du ha remiss från den mottagning som utfört din fertilitetsutredning. Om du väljer att genomgå en privatfinansierad behandling behövs ingen remiss. Däremot behöver alla typer av behandlingar föregås av att en fertilitetsutredning, då eventuella orsaker till infertiliteten utreds och förutsättningen för graviditets bedöms.

För de som önskar bilda familj genom donationsbehandling krävs också en psykosocial utredning inför behandlingen. Detta gäller både den som är mottagare av donerade könsceller och den som donerar könsceller.

Forskning

Sverige har gjort sig kända i omvärlden för sina lyckade resultat och att det har pågått mycket forskning inom IVF och infertilitet inom Sveriges gränser. Bland annat professor Mats Brännström som är grundare till vår klinik i Hammarby och hans forskning om livmodertransplantation.

Att ansöka

När du väljer klinik för att genomgå en IVF-behandling så kan du söka information på QIVF, där resultat sammanställs från klinikerna i landet. Där finns också resultat från kvalitetsundersökningar genom patientenkäter sammanställt.

Varmt välkommen att kontakta våra kliniker i Solna och Hammarby!

Skribent & granskare

Terése Arvidsson
press@eugin.se
Terése Arvidsson har arbetat inom koncernen sedan 2007 och sen november 2021 arbetar hon inom Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF. Hon har tidigare arbetat inom Nordic IVF och har en bakgrund som embryolog på Nordic IVF i Göteborg. Terése arbetar i nära samarbete med HR i projekt inom marknadsföring, kommunikation och övriga uppdrag kopplat till koncernen.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Ett helt fantastiskt ställe, har blivit så bra bemött sen första dagen!”

”Kändes som en andra familj när vi var hos er.”

”Engagerad, professionell och trevlig personal som fick oss att känna oss väldigt trygga och omhändertagna.”
”Man känner sig alltid välkommen och de känner igen en. Det gör också att man känner sig trygg.”
”Helt fantastisk personal och duktiga läkare.”
”Har under hela behandlingen känt mig väl omhändertagen.”
”Fantastiskt bemötande av personal, proffsigt, hjärtligt och omhändertagande.”