Fakta & Råd Nordic IVF
Hem » Fakta & råd » Fertilitetskliniker i Stockholm
Senast uppdaterad: 23 jun, 2022

Fertilitetskliniker i Stockholm

I Stockholm finns flera IVF-kliniker att välja på, både privata och offentliga. Det finns även många privata kliniker som har avtal med Region Stockholm och utför offentligt finansierade behandlingar, som till exempel våra två kliniker i Stockholm - Solna och Hammarby.

Som patient har du rätt att söka dig till vilken klinik som helst och i många fall gäller regionens taxa även på de privata klinikerna då de har avtal med Region Stockholm. Detta får du information om när du bokar din tid för utredning eller behandling.

Många olika kliniker

I Stockholm hittar du flera mottagningar som är specialiserade på assisterad befruktning och erbjuder olika typer av behandlingar till olikkönade par, samkönade kvinnliga par och ensamstående kvinnor.

För offentligt finansierad behandling behöver du ha remiss från den mottagning som utfört din fertilitetsutredning. Om du väljer att genomgå en privatfinansierad behandling behövs ingen remiss. Däremot behöver alla typer av behandlingar föregås av att en fertilitetsutredning, då eventuella orsaker till infertiliteten utreds och förutsättningen för graviditets bedöms.

För de som önskar bilda familj genom donationsbehandling krävs också en psykosocial utredning inför behandlingen. Detta gäller både den som är mottagare av donerade könsceller och den som donerar könsceller.

Forskning

Sverige har gjort sig kända i omvärlden för sina lyckade resultat och att det har pågått mycket forskning inom IVF och infertilitet inom Sveriges gränser. Bland annat professor Mats Brännström som är grundare till vår klinik i Hammarby och hans forskning om livmodertransplantation.

Att ansöka

När du väljer klinik för att genomgå en IVF-behandling så kan du söka information på QIVF, där resultat sammanställs från klinikerna i landet. Där finns också resultat från kvalitetsundersökningar genom patientenkäter sammanställt.

Varmt välkommen att kontakta våra kliniker i Solna och Hammarby!

Skribent & granskare

Sara Emady
press@eugin.se
Sara Emady är utbildad arbetsvetare och har arbetat brett inom HR både strategiskt och operativt i olika branscher samt i rollen som konsultchef. Hon kommer senast från HR på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och sedan 2020 arbetar hon som HR Manager för Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Känner mig trygg med behandlingen och att den är noggrant planerad efter våra behov.” 

Stockholm IVF

”Personalen har varit helt fantastisk rakt igenom. Lugna, trygga, professionella. Världsklass!”

Nordic IVF Göteborg

”Personalen är fantastisk och det är verkligen rätt människor på rätt plats.”

Nordic IVF Malmö

”Kontinuitet och trygghet när det är samma läkare vid varje besök.”

Nordic IVF Stockholm

”En känsla av att det viktigaste är att vi lyckas med behandlingen och att läkarna tar det på allvar.”

Stockholm IVF

”Personalen tog sig tid och lyssnade, jag kände att de ville vårt bästa”

Nordic IVF Göteborg

”Trevlig personal, omtänksamma, fräscha lokaler, mysig atmosfär, tryggt, välkomnande”

Nordic IVF Stockholm

”Alla är alltid glada när man kommer och ser mig!”

Nordic IVF Malmö

Solna Strand

Korta gatan 9
171 54 Solna
08-88 77 00

Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 93
120 63 Stockholm
08-420 036 09

Göteborg

Odinsgatan 10
411 03 Göteborg
031-333 09 70

Malmö

Geijersgatan 2B
216 18 Limhamn
040-15 00 60