Fakta & råd Nordic IVF
Hem » Fakta & råd » Fertilitetskliniker i Göteborg
Senast uppdaterad: 9 jun, 2022

Fertilitetskliniker i Göteborg

Göteborg är en av de svenska städer som erbjuder flera fertilitetskliniker och även den stad där pionjärerna inom fertilitetsbehandlingar har befunnit sig. Här finns ett flertal kliniker att välja mellan både inom privat regi och inom offentlig verksamhet. Som patient kan du välja vilken fertilitetsklinik i Göteborgsområdet som passar dig bäst oavsett om den är privat eller regionsdriven. Sedan 1 april 2016 kan även du som ensamstående kvinna få hjälp med fertilitetsutredning och behandling hos samtliga fertilitetskliniker i Sverige.

Remiss eller egen ansökan

Till klinikerna kan du komma på remiss från andra mottagningar eller vårdgivare. Men du har också möjligheten att själv boka tid direkt hos klinikerna och behöver därmed inte gå igenom någon annan mottagning eller vårdcentral. Om det blir aktuellt att göra behandling inom regionen behövs remiss från den mottagning där du gjort fertilitetsutredningen.

Fertilitetsmottagning

I Göteborg hittar du flera privata kliniker varav vår klinik Nordic IVF är en av dem.  Det sker hela tiden utveckling av behandlingsmetoderna inom ofrivillig barnlöshet, vilket ger fler och fler möjlighet att bilda familj. Att kunna frysa sina obefruktade ägg blev 2011 en ny metod som erbjöds hos vår klinik i Göteborg, som första klinik i Norden.

Underlätta för patienterna

Många kliniker samarbetar med läkare runtom i landet för att du som patient inte ska behöva resa till kliniken varje gång, om du bor långt ifrån orten. Dessa läkare har lång erfarenhet av att arbeta med fertilitetsbehandlingar och hjälper till med de delar som kan skötas på hemorten.

Varmt välkommen att kontakta våra kliniker för mer information!

Skribent & granskare

Terése Arvidsson
press@eugin.se
Terése Arvidsson har arbetat inom koncernen sedan 2007 och sen november 2021 arbetar hon inom Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF. Hon har tidigare arbetat inom Nordic IVF och har en bakgrund som embryolog på Nordic IVF i Göteborg. Terése arbetar i nära samarbete med HR i projekt inom marknadsföring, kommunikation och övriga uppdrag kopplat till koncernen.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Ett helt fantastiskt ställe, har blivit så bra bemött sen första dagen!”

”Kändes som en andra familj när vi var hos er.”

”Engagerad, professionell och trevlig personal som fick oss att känna oss väldigt trygga och omhändertagna.”
”Man känner sig alltid välkommen och de känner igen en. Det gör också att man känner sig trygg.”
”Helt fantastisk personal och duktiga läkare.”
”Har under hela behandlingen känt mig väl omhändertagen.”
”Fantastiskt bemötande av personal, proffsigt, hjärtligt och omhändertagande.”