Fakta & Råd Nordic IVF
Hem » Fakta & råd » Bloggar om IVF
Senast uppdaterad: 30 jun, 2022

Bloggar om IVF

I dag har de allra flesta svenskar tillgång till internet via datorn eller mobilen. Det innebär också att vi kan få kontakt med varandra på ett enklare sätt, vilket många som kämpar inom ofrivillig barnlöshet har behov av för att minska känslan av ensamhet.

För en person i svåra situationer finns möjligheten att få kontakt med andra i samma situation via exempelvis bloggar, olika webbsidor, forum och nätverk. Naturligtvis finns det också en uppsjö av bloggar och nätverk inom IVF och ofrivillig barnlöshet, där du som läsare bjuds in att följa med i processen och träffa andra.

Ett exempel på ett nätverk där du har möjlighet att möta andra i samma situation är Bumpy App. Appen har grundats av två kvinnor som själva har en lång resa av ofrivillig barnlöshet bakom sig, och som själva saknade andra att hitta stöd i.

Källkritisk

Det finns anledning att vara källkritisk när man läser om ämnet på olika webbplatser, det är lätt att dras med i sammanhang och diskussioner som kanske inte grundas av fakta.

Ett gott råd är att alltid läsa allting med kritiska ögon. Lita inte på vad som skrivs och om du är tveksam så kolla upp med andra källor, med vetenskaplig förankring, innan du tar det för sanning. Du är alltid välkommen att kontakta våra kliniker om du har frågor.

Kunskapsbank

När du står i situationen då det inte fungerar att bli med barn på naturlig väg så infinner sig ofta en önskan och ett behov om att få svar, få mer information och få veta vilka lösningar det finns på problemet. Därför har vi valt att skapa denna sida, Fakta & Råd, som en kunskapsbank för att du ska kunna få mer kunskap om allt som har med fertilitet att göra.

Varmt välkommen att kontakta våra kliniker för mer information!

Skribent & granskare

Terése Arvidsson
press@eugin.se
Terése Arvidsson har arbetat inom koncernen sedan 2007 och sen november 2021 arbetar hon inom Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF. Hon har tidigare arbetat inom Nordic IVF och har en bakgrund som embryolog på Nordic IVF i Göteborg. Terése arbetar i nära samarbete med HR i projekt inom marknadsföring, kommunikation och övriga uppdrag kopplat till koncernen.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Ett helt fantastiskt ställe, har blivit så bra bemött sen första dagen!”

”Kändes som en andra familj när vi var hos er.”

”Engagerad, professionell och trevlig personal som fick oss att känna oss väldigt trygga och omhändertagna.”
”Man känner sig alltid välkommen och de känner igen en. Det gör också att man känner sig trygg.”
”Helt fantastisk personal och duktiga läkare.”
”Har under hela behandlingen känt mig väl omhändertagen.”
”Fantastiskt bemötande av personal, proffsigt, hjärtligt och omhändertagande.”