Nashwan Jalal Markus Nordic IVF Stockholm
Hem » Blogg » Ett yrke som leder till att ett barn kan bli till
Publicerad: 28 okt, 2021

Ett yrke som leder till att ett barn kan bli till

Nashwan Jalal Markus har Magisterexamen (MSc) i biologi och har tidigare arbetat inom virus-lab och cellbiologi samt inom forskning om bröstcancer vid Universitetssjukhus. Sedan 2009 har Nashwan arbetat på universitetssjukhus inom andrologi samt reproduktionsmedicin och 2017 blev han ESHRE-certifierad embryolog. Idag arbetar Nashwan som laboratoriechef på Nordic IVF i Stockholm.

”Jag har nöjet att få arbeta i en sammansvetsad grupp som alltid har patientens önskemål i fokus, och som mål har vi alltid att leverera resultat på hög nivå”, säger Nashwan.

För tre år sedan köptes Nordic IVF och gynekologi i Stockholm upp av den världsledande IVF-aktören Clinica Eugin. Uppköpet blev ett viktigt steg för IVF-behandlingen i Sverige och tillsammans med de andra tre klinikerna inom Eugin-gruppen i Sverige bildar de nu en IVF-koncern i framkant. Klinikerna utvecklas kontinuerligt efter den senaste tekniken och erbjuder de modernaste metoderna på marknaden.

Nashwan valde att utbilda sig till biolog med laboratorieinriktning eftersom arbete i labbmiljö alltid har fascinerat honom. Rutinarbete varvades med dedikerat forskningsarbete inom olika områden och efter varierande arbetsplatser fick han chansen att prova arbeta inom IVF – något som han fastnade för direkt.

”Att arbeta som embryolog på en IVF-klinik innebär en hel del handarbete under mikroskop som är kopplat till en väl utvecklad teknik. Detta gör att jag får alla ingredienser till ett stimulerande jobb i ständig utveckling.”

Nashwan berättar att Nordic IVF är en vårdgivare med fokus på service och resultat på högsta nivå för sina patienter. Medarbetarna har hög kompetens och lång erfarenhet inom IVF från både offentlig och privat verksamhet vilket gör att inte bara patienter kan känna sig trygga, utan även kollegor sinsemellan.

År 2017 öppnade kliniken sina dörrar, vilket gör att laboratoriet är väl utrustat med den absolut senaste tekniken, lokalerna är dessutom stora med högt ljusinsläpp som bidrar till en behaglig arbetsmiljö för medarbetare.

Den största utmaningen i arbetet

Ständig utveckling och att kunna leverera det bästa resultatet är hela tiden målet, säger Nashwan som ställer höga krav på sig själv.

”Min största utmaning i detta är att kombinera patientens starka vilja med vetenskapligt bevisade metoder och medarbetarnas erfarenhet, för att kunna uppnå det bästa resultatet i arbetet.”

En stor drivkraft till att Nashwan går till jobbet varje dag är arbetskollegorna han har på kliniken, både i sitt team och utanför laboratoriet. Dessutom att bemöta patienter med deras tankar, funderingar och känslor upplevs som väldigt stärkande. Det är ett yrke där man kan följa upp och se hur utvecklingen sker av det man gör dagligen, och som till slut kan resultera i att ett barn blir till.

”Det är det bästa jobbet man kan ha tycker jag”, avslutar Nashwan med.

Skribent

Sara Emady
press@eugin.se

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Känner mig trygg med behandlingen och att den är noggrant planerad efter våra behov.” 

Stockholm IVF

”Personalen har varit helt fantastisk rakt igenom. Lugna, trygga, professionella. Världsklass!”

Nordic IVF Göteborg

”Personalen är fantastisk och det är verkligen rätt människor på rätt plats.”

Nordic IVF Malmö

”Kontinuitet och trygghet när det är samma läkare vid varje besök.”

Nordic IVF Stockholm

”En känsla av att det viktigaste är att vi lyckas med behandlingen och att läkarna tar det på allvar.”

Stockholm IVF

”Personalen tog sig tid och lyssnade, jag kände att de ville vårt bästa”

Nordic IVF Göteborg

”Trevlig personal, omtänksamma, fräscha lokaler, mysig atmosfär, tryggt, välkomnande”

Nordic IVF Stockholm

”Alla är alltid glada när man kommer och ser mig!”

Nordic IVF Malmö

Solna Strand

Korta gatan 9
171 54 Solna
08-88 77 00

Hammarby Sjöstad

Hammarby allé 93
120 63 Stockholm
08-420 036 09

Göteborg

Odinsgatan 10
411 03 Göteborg
031-333 09 70

Malmö

Geijersgatan 2B
216 18 Limhamn
040-15 00 60