Blogg Nordic IVF
Hem » Blogg » Att komma över ett negativt testresultat
Publicerad: 18 jan, 2022

Att komma över ett negativt testresultat

Tidigare än du kanske tror kan du återfå hoppet och tron igen - det här är en dröm som du inte ger upp så lätt.

Vi vill genom denna sammanfattning av artikeln How to overcome a negative test result som skrivits inom vår koncern Eugin, ge er tips och stöd under er behandling.

Efter dagar, veckor, månader och kanske till och med år av väntan, kommer den efterlängtade dagen då du ska ta ditt graviditetstest, och resultatet är inte som förväntat. Du är inte gravid. Besvikelsen är lika stark som det hopp du hade. Du känner dig tom och vilsen på denna långa resa som nu har förvandlats till en kamp. Hur övervinner man detta? Hur kan du hitta styrkan att acceptera det, plocka ihop dig själv och börja om på nytt?

Först och främst är det ok att bryta ihop och det ska du inte känna någon skam över. Det är helt normalt och naturligt att känna sig ledsen, det du går igenom är påfrestande och svårt att acceptera. Gråt och ta den tid du behöver för att befria dig från dessa känslor. Alla reagerar inte på samma sätt och varje person måste ta den tid de behöver. Det är också viktigt att uttrycka din sorg och dina känslor, oavsett om det är i din partners nära sällskap – som utan tvekan också kommer att behöva uttrycka sina känslor – eller till en vän. Du kan också boka tid med en professionell samtalsterapeut för att få hjälp att få tillbaka styrkan. Tveka inte att delta i en stödgrupp där du kan dela och uttrycka vad du känner med andra personer som har samma svårigheter som du. Detta hjälper dig att känna dig mindre ensam.

Kom ihåg att inte klandra dig själv efteråt. Du en kämpe och du är modig. Det är viktigt att du tar hand om dig själv, försöker slappna av, vila, och försöker att hitta på roliga saker för att återhämta dig både fysiskt och mentalt. Efter det kommer framtidshoppet att kännas bättre.

Uppskatta allt fint som du har i ditt liv och försök släppa tanken på det du inte har. Leva ett så normalt liv som möjligt. Gå ut, skratta och koppla av med din partner eller dina vänner. När det gäller behandlingen, kom ihåg att även om resultatet inte var som förväntat under denna cykel, så kan nästa cykel vara den som lyckas.

Skribent

Sara Emady
press@eugin.se

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Ett helt fantastiskt ställe, har blivit så bra bemött sen första dagen!”

”Kändes som en andra familj när vi var hos er.”

”Engagerad, professionell och trevlig personal som fick oss att känna oss väldigt trygga och omhändertagna.”
”Man känner sig alltid välkommen och de känner igen en. Det gör också att man känner sig trygg.”
”Helt fantastisk personal och duktiga läkare.”
”Har under hela behandlingen känt mig väl omhändertagen.”
”Fantastiskt bemötande av personal, proffsigt, hjärtligt och omhändertagande.”