Barnlöshet Göteborg 2018-11-01T16:07:05+00:00

Barnlöshet Göteborg

Letar ni efter information om barnlöshet Göteborg? Trots att var sjätte par har svårt att bli gravida pratas det inte så mycket om ofrivillig barnlöshet. Det blir dessutom allt vanligare i takt med att man väntar längre med att bilda familj.

De flesta par förväntar sig att bli gravida snart efter att de slutat med preventivmedel, men när tiden går och inget händer kommer många olika typer av känslor fram – ilska, skuld och avundsjuka. Det är många undviker att prata öppet om problemet. Det är viktigt att komma i kontakt med en gynekolog eller IVF-klinik för att utreda orsaken till er barnlöshet.

 

Ofrivillig barnlöshetBarnlöshet Göteborg

Medan mannens spermier hela tiden nybildas är kvinnans ägganlag redan färdigbildade i äggstockarna när hon föds. Från den första menstruationen förbrukas varje månad ett stort antal anlag för att säkerställa ägglossning. Infertilitet drabbar både män och kvinnor i lika stor omfattning. I 30 % av fallen beror det på kvinnan, i 30 % på mannen och i 30 % på båda – i resterande fall hittas ingen orsak.

Känslomässiga aspekter

Att genomgå en fertilitetsutredning och behandling är påfrestande för alla par. Många beskriver det som en känslomässig ”berg-o-dalbana” mellan hopp och förtvivlan. Ofta infinner sig oftast en känsla av maktlöshet. Det kan finnas behov att prata med utomstående för att lättare hantera känslorna. Önskas samtalsterapi hör av dig till kliniken.

Barnlöshet Göteborg

Utvecklingen går framåt och IVF som metod blir alltmer lyckosam. Besök oss på Nordic IVF Göteborg.

Välkomna!