Hem » Fakta & råd » Ofrivilligt barnlös – Dina möjligheter till fertilitetsbehandling
Senast uppdaterad: 30 sep, 2024

Ofrivilligt barnlös – Dina möjligheter till fertilitetsbehandling

Att vara ofrivilligt barnlös kan vara en emotionellt påfrestande situation. På Nordic IVF Sverige finns stöd och behandlingar för att hjälpa dig att förverkliga drömmen om att bli förälder. Här kan du ta del av ett brett utbud av moderna fertilitetsbehandlingar, samtalsstöd och utredningar för att finna den bästa vägen framåt.

Vad innebär det att vara ofrivilligt barnlös?

Ofrivillig barnlöshet innebär att ett par har försökt bli gravida under ett år utan framgång. Orsaken kan vara olika faktorer hos både kvinnor och män, och ibland är den oförklarlig. Nordic IVF Sverige erbjuder ett stort utbud av behandlingar för att hjälpa er att bli gravida.

Fertilitetsutredning – Första steget mot behandling

För att förstå orsaken till barnlösheten görs en fertilitetsutredning. På Nordic IVF genomförs hormonprovtagning, ultraljud och spermaprov för att identifiera eventuella hinder. Utredningen ligger till grund för att hitta rätt behandling och öka chanserna för graviditet.

Behandlingar mot ofrivillig barnlöshet

IVF – In vitro-fertilisering

En av de vanligaste behandlingarna är IVF (provrörsbefruktning). Kvinnans ägg befruktas med mannens spermier i laboratoriemiljö, och ett embryo placeras sedan tillbaka i livmodern. IVF har hjälpt många par att bli gravida och ger goda chanser till framgång.

Insemination

Insemination innebär att spermier från partnern eller en donator förs in i kvinnans livmoder vid ägglossning. Metoden används vid lättare fertilitetsproblem eller när spermiekvaliteten är tillräckligt god.

Donationsbehandling – När egna ägg eller spermier inte räcker

Vid behov av ägg eller spermier från en donator finns donationsbehandling. Vi erbjuder både ägg- och spermiedonation, och alla donatorer genomgår noggranna utredningar för en trygg process.

Frysa ägg – För framtida möjligheter

För kvinnor som vill säkra sin fertilitet för framtiden erbjuder vi möjligheten att frysa ägg. Detta är särskilt värdefullt för de som vill skjuta upp graviditet eller står inför medicinska behandlingar som kan påverka fertiliteten.

Samtalsstöd – Stöd under din fertilitetsresa

Ofrivillig barnlöshet kan vara känslomässigt utmanande. Vi erbjuder samtalsstöd för att hjälpa dig hantera tankar och känslor under processen. Stöd från en terapeut kan vara avgörande för att känna trygghet och hitta ro i situationen.

Bli äggdonator – Hjälp andra att bli föräldrar

Som kvinna kan du ge en ovärderlig gåva genom att bli äggdonator. Genom att donera ägg kan du hjälpa andra att förverkliga sina drömmar om att bli föräldrar. Nordic IVF säkerställer att du får all information och stöd genom hela processen.

Din partner på vägen till att bli förälder

Att kämpa med ofrivillig barnlöshet kan vara en utmaning, men du behöver inte gå igenom det ensam. Hos oss på Nordic IVF Sverige får du stöd av erfarna specialister inom fertilitetsbehandling och gynekologi. Med ett varmt och personligt bemötande skapar vi individuella lösningar som passar just dig, och finns med dig genom hela resan – från första utredning till behandling och samtalsstöd. Vi är här för att hjälpa dig att uppfylla drömmen om att bli förälder. Kontakta oss idag för att ta första steget.

Skribent & granskare

Sara Emady
press@eugin.se
Sara Emady är utbildad arbetsvetare och har arbetat brett inom HR både strategiskt och operativt i olika branscher samt i rollen som konsultchef. Hon kommer senast från HR på Sahlgrenska Universitetssjukhuset och sedan 2020 arbetar hon som HR Manager för Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF.

Kontakta oss

4

Omdömen från våra besökare

”Känner mig trygg med behandlingen och att den är noggrant planerad efter våra behov.” 

Stockholm IVF

”Personalen har varit helt fantastisk rakt igenom. Lugna, trygga, professionella. Världsklass!”

Nordic IVF Göteborg

”Personalen är fantastisk och det är verkligen rätt människor på rätt plats.”

Nordic IVF Malmö

”Kontinuitet och trygghet när det är samma läkare vid varje besök.”

Nordic IVF Stockholm

”En känsla av att det viktigaste är att vi lyckas med behandlingen och att läkarna tar det på allvar.”

Stockholm IVF

”Personalen tog sig tid och lyssnade, jag kände att de ville vårt bästa”

Nordic IVF Göteborg

”Trevlig personal, omtänksamma, fräscha lokaler, mysig atmosfär, tryggt, välkomnande”

Nordic IVF Stockholm

”Alla är alltid glada när man kommer och ser mig!”

Nordic IVF Malmö

Stockholm

Hammarby allé 93
120 63 Stockholm
08-420 036 09

Göteborg

Odinsgatan 10
411 03 Göteborg
031-333 09 70

Malmö

Geijersgatan 2B
216 18 Limhamn
040-15 00 60