Du bär på något värdefullt – vill du donera ägg?

Nordic Egg Bank, en del av Eugin Sweden, är verksamheten dit kvinnor som vill donera ägg kan vända sig! Eugin Sweden, ägare av Nordic IVF och Stockholm IVF, utökar behandlingsmöjligheterna för ofrivilligt barnlösa med att även erbjuda äggdonationsbehandlingar.  Ett viktigt steg för att bredda utbudet för att fler människor ska uppnå sin önskan om att få barn och bli förälder.

Malin Wernås Nordic Egg Bank

Så här säger Malin Wernås, chef Nordic Egg Bank, om verksamheten:

Varför startar ni med äggdonation?

”Vi har erfarenhet och förmåga att möta och hjälpa de kvinnor och par som är i behov av spermiedonation. Nu vill vi även kunna stötta de kvinnor och par som är i behov av ägg. Många kvinnor hör av sig till oss med en önskan om att hjälpa andra genom att dela med sig av något värdefullt de bär på. Värdefullt för den som blir hjälpt men lika värdefullt för den som kan dela med sig av något som hjälper andra från att vara ofrivilligt barnlösa.

Inom Eugin Sweden vet vi – både i oss själva och i den fina feedback vi får från våra patienter – att vi har kompetensen och processer till stöd för ett bra omhändertagande av detta. Genom vår omtanke om våra patienter och donatorer, tar vi hand om uppgiften på ett sätt som gör att de får en fin och trygg upplevelse genom hela behandlingen.”

Vi tar det här steget för att vi inom Eugin Sweden kan de medicinska processerna, vi har lång erfarenhet vad gäller den kultur som behövs i form av omtanke och empatisk förmåga i reproduktionsverksamhet och vi ser mycket goda resultat av våra spermiedonationsbehandlingar. Det här är ett naturligt nästa steg – säger Malin Wernås.

Vad vill ni på Nordic Egg Bank uppnå på kort respektive lite längre sikt?

Vår verksamhet är uppstartad i Göteborg, och under hösten och nästa år är vår plan att kunna utöka möjligheten för kvinnor att även kunna donera sina ägg hos våra kliniker i Malmö och Stockholm. Vi kommer utöka successivt och metodiskt, så att alla praktiska delar är väl förankrade och varje donator får ett gott möte med oss.”

Vi hälsar alla som funderar på att bli äggdonatorer hjärtligt välkomna att kontakta oss!

Vill du veta mer om hur det går till innan du tar kontakt med oss, gå till www.nordiceggbank.se.
Vi ses där!

 

2021-08-03T10:05:43+02:00 juli 1st, 2021|Categories: Göteborg, Malmö, Nyhet, Press och media, Stockholm|